top of page
Поиск
  • geotern

Всесвітній тиждень грошей

Обновлено: 1 апр. 2021 г.

Школи міста Тернополя приєднались до Всесвітнього тижня грошей.

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) — щорічна міжнародна інформаційна кампанія, що включає заходи на фінансову тематику для дітей та молоді. Це тиждень, коли у різних країнах світу проходить безліч заходів, уроків, лекцій, воркшопів, майстер-класів, змагань і конкурсів задля підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.


Цьогорічна офіційна тема Global Money Week «Бережіть себе, бережіть свої гроші!". Вона наголошує на важливості збереження здоров’я та фінансової стійкості населення в умовах сьогодення. Незмінним залишається і гасло тижня "Навчайся! Накопичуй! Заробляй!".

Святкування Всесвітнього тижня грошей 2021 у гімназії «Гармонія» передбачало проведення активностей у закладі освіти та залучення гімназистів до онлайн заходів, які проводили працівники Національному банку України впродовж тижня.

Для учнів 5-9 класів гімназії «Гармонія» проведено конкурс малюнків «Як я заощаджую», конкурс коміксів на тему «Майбутній світ грошей і розрахунків, конкурс селфі на тему «Родинні фінанси», конкурс есе «Заощаджувати не можна все витрачати. Постав кому та поясни свій вибір».

Для учнів 8 та 9 класів проведено публічну лекцію «Ринок праці: сучасні реалії та професії майбутнього» від фахівця з профорієнтації та ринку праці Тернопільського центру зайнятості пані Аліни Грицаєнко.

Також проведено посвяту у гімназійний Клуб підприємництва «Шанс» учнів 5 класу, благодійну ярмарку смаколиків «Добродія» для учнів 5-9 класів та студентів Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола, тренінг «Особистий фінансовий план» для працівників гімназії.

Гімназисти стати учасниками онлайн-тренінгу «5 умінь фінансових гуру» від працівника Національному банку України пані Олени Тригуб, вчилися відрізняти справжні гроші від фальшивих разом із паном Романа Ріловим на інтерактивному занятті від НБУ «Усе, що треба знати про готівкові гроші». Учні 5 -9 класів взяли участь у інтерактивних інтелектуальних іграх на тему фінансової обізнаності на Kahoot!вечірці, вікторині на сторінці Музею грошей у Instagram.

Також учасниками Клубу підприємництва «Шанс» було знято відеоролик за результатами бліц-опитування працівників гімназії «Вивчаємо рівень фінансової грамотності».

Публікації у мережі Фейсбук




Проведені командні змагання на платформі Kahoot- 11 кл Участь у вебінарі від НБУ "Лайфхаки з платіжної безпеки"

Показ тематичних мультфільмів від ютуб-каналу для молодших школярів (5-6 кл)

Проведено ігри:

а) "Великий гаманець"-7В

б)"Розсудливий покупець"-8 В

Проведено командну гру: "Наш символ-Українська гривня"-8Б

Створено кейс "Плануємо подорож"-10 кл

Створено відеопрезентацію творчих робіт на фіннсову тематику 8-11 кл

Дослідницький проєкт "Чи потрібно бути фінансово грамотним"-10Б

Створення кросвордів, постерів на тему "Навчайся! Накопичуй! Заробляй!" 8-11

Створено відео: " Заробіток для підлітків" 10Б






Заходи:

1.Тижневий моніторинг "Наші щоденні витрати" 2.Відеоролик "Бережіть себе, бережіть свої гроші"

3. Моніторинг тижневих витрат в рамках Всесвітнього тижня грошей



Учні Тернопільської Української гімназії та вчитель географії Бай Оксана Богданівна вкотре долучились до даної кампанії.

Так гімназисти 1-А та 1-Б класів взяли участь в інтерактивній грі «Мій перший бюджет», де розмірковували над проблемами заощадження, вчилися складати особистий бюджет, дізналися про те, що таке дефіцит та профіцит, а наприкінці гри відповідали на запитання :

-Що Ви зазвичай робите зі своїми грошима? Одразу все витрачаєте чи відкладаєте дещо на потім (у скарбничку), щоб використати в майбутньому?

- Чи є речі, на які Ви витрачаєте гроші для швидкого задоволення (зокрема, цукерки)?

- Як Ви вважаєте, якщо Ви будете планувати наперед свої витрати, чи зможете Ви зекономити (заощадити) гроші?

Завершенням гри було заповнення символічного гімназійного гаманця ідеями на тему «Як використати власні кошти, щоб накопичити потрібну суму грошей».

1. ІНТЕРАКТИВНГА ГРА "мій перший бюджет"з учнями 1(5) класів.

2. Вернісаж стінгазет на тему "все про гроші."

3. Гімназійна пошта ( вислови знаменитих людей про гроші. 6(10)-ю клас.

4. Година спілкування з учнями 2(6) б, 3(7) -б, в класів.- "Банкноти та монети в Україні""



15 – 19 березня 2021 ТНВК ШЕЛ № 9 долучилася до відзначення Всесвітнього тижня грошей. Наша школа бере участь 4-й рік поспіль в GMW. Протягом тижня було проведено ряд заходів як на базі школи, так із залученням працівників ЗУНУ та НБУ.

1. Учні 5-Акласу провели інформаційну хвилинку «Що таке GMW? » та нагадали про «Основні закони грошей, або Правила нагромадження».

2. 10-А клас взяв участь в інтерактивному занятті від НБУ «5 умінь фінансових гуру» та взяли участь у вікторині Kachoot! «Подорож у світ фінансів».

3. Учні 3-Г класу грали гру «Монетний двір».

4. Учні 6-Б та 10-Б класів зробили колаж Валюти світу».

5. У 5-в класі була проведена година класного керівника «Гроші в житті людини. Валюти світу»

6. Учні 10- Б класу взяли участь в інтерактивному занятті, проведеному Національним банком України, на тему: «Лайфхаки з платіжної безпеки».

7. У 6-Б класі доц. кафедри фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету Письменний В.В. провів гру «Конкуренти».

8. Серед учнів 10-11 класів був проведений конкурс постерів на теми: «GMW. Бережіть себе, бережіть свої гроші!» або «GMW. Навчайся! Накопичуй! Заробляй!».

9. Учні 11-А класу взяли активну участь в інтерактивному занятті НБУ на тему «Як користуватися Cashless за межами Гоґвортсу» та активно зіграли гру у Kachoot!

10. Учні 5-Б та 5-в класів ознайомилися з різними валютами світу за допомогою фотоколажу та пробували намалювати свою версію державної валюти, зобразивши її такою, якою б вони хотіли її бачити.

11. Для учнів 10-х класів була проведена гра на тему: «Навчайся! Накопичуй! Заробляй!»

12. Учні 4-х класів на уроці фінансової грамотності складали карту-схему «Моє майбутнє».

13. Для учнів 8-а класу урок англійської мови перетворився в урок-змагання на тему: «World currency» (валюти світу).

14. Для учнів 5-А та 5-В класів була проведена фінансова вікторина «Фінансові грамотії»

15. Учні 5-х класів взяли участь у флешмобі «Танцюй, як Манімен!»












331 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page